Καρπόπτωση έως 70% σε κάποιες περιοχές της Κρήτης

Συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ξεκίνησαν από τα ξημερώματα τις Τρίτης στο βόρειο τμήμα του νησιού, στις περιοχές των Χανίων και του Ηρακλείου.

Μέσω της ενδοϊσπανικής διαπραγμάτευσης ποσοτήτων και τιμών το ισπανικό ελαιόλαδο κατακτά τις αγορές

Θέμα συζήτησης έχουν αποτελέσει οι ποσότητες που δημοσίευσε η Περιφερειακή Κυβέρνηση της Ανδαλουσίας (Junta de Andalucía) σχετικά με την εκτιμώμενη παραγωγή της χρονιάς 2020/21. Σύμφωνα με τις κοοπερατίβες (αγροτικούς συνεταιρισμούς) οι ποσότητες αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Όπως τονίζουν οι αγροτικές οργανώσεις η παραγωγή θα είναι αρκετά χαμηλότερη συγκριτικά με τους αριθμούς που έχει παρουσιάσει η Κυβέρνηση.

Στην Κρήτη, σωτήριες βροχές και καταστροφικά χαλάζια

Έντονα καιρικά φαινόμενα βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στην Κρήτη. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να αποτιμήσουμε αν θα είναι ωφέλιμα (βροχόπτωση) ή επιζήμια (χαλάζι, έντονοι άνεμοι) για τις ελαιοκαλλιέργειες στο νησί.

Το παγκόσμιο εμπόριο επιτραπέζιας ελιάς

Σύμφωνα με το International Olive Council οι πρώτοι τρείς εισαγωγείς επιτραπέζιων ελιών είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Βραζιλία και η Ευρωπαϊκή Ένωση με ποσοστά 23%, 17% και 16%, δηλαδή αποτελούν συνολικά το 56% των παγκόσμιων εισαγωγών. Οι υπόλοιπες χώρες είναι κάτω του 6% όπως φαίνεται και στο γράφημα παρακάτω.

Startups & Fall down

Πολύ ωραία και αισιόδοξα τα μηνύματα από την ανάπτυξη των νεοφυών (startups) εταιρειών όπως αυτές που παρουσιάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Μητσοτάκης: Το Εθνικό Μητρώο Startups βάζει την Ελλάδα στον χάρτη της καινοτομίας

Η Bayer συμβάλλει στη μεταμόρφωση της βιομηχανίας τροφίμων μέσω της ενσωμάτωσης της καινοτομίας στη γεωργία

Δελτίο Τύπου

H εκδήλωση-θεσμός της Bayer, Future of Farming Dialogue, επικεντρώνεται στη σημασία της αειφορίας στη γεωργία

Η Bayer συμβάλλει στη μεταμόρφωση της βιομηχανίας τροφίμων μέσω της ενσωμάτωσης της καινοτομίας στη γεωργία

ΦΑΣΑ